sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Alkuun päästy

First pair of socks for this year
Uuden vuoteni ensimmäinen käsityö ovat nämä sukat, joita olen hiljalleen pistellyt silloin tällöin, kun en ole halunnut ihan kädet helmassa istua. Langan hankin joskus Karnaluksista, vyötekin on jo ehtinyt kadota, mutta saksalaista se on joka tapauksessa ja ihan miellyttävää kutoa. Saajaa ei ole näköpiirissä, mutta aikahan se tavaran kaupihtee, kuten meilläpäin on tapana sanoa.

A simple cap of yarn rest
Joululahjasukista jäi lankaa - siis sitä itse värjäämääni - sopivasti tähän yksinkertaiseen joustinneulemyssyyn. Saajan osoite lienee sama kuin sukkienkin...  Onpa muuten ollut tosi kiva taas heilutella puikkoja, kun syksyllä pidin aika pitkän tauon. On se vain semmoinen nautinto, että vaikea pysyä erossa, kun on tottunut lähes lapsesta asti kutomaan.

Ja sitten kangasosastolle! Sain töistä tehtäväkseni kymmenisen metriä verhokappaa uuteen toimipaikkaan. Mikäpä sen mieluisampaa :). Toimeksiannossa oli vain mitat ja toivomus pirteistä väreistä.Päätin heti, että maalaan vaihteeksi ja leveillä pensseleillä ja vapaalla kädellä - kuten teinkin.
I painted new curtains

Metrimäärä oli tosi hulppea (varsinkin pöytääni verrattuna!), joten työvaiheet piti suunnitella hyvin.
The dots are not by mistake...
Ylemmästä kuvasta saattaisi ehkä luulla, että pilkut ovat vahingossa syntyneitä tahroja, mutta ehei. Pelkät raidat olisivat olleet vähän turhan tylsiä, joten tiputtelin viimeisellä käsittelykerralla lusikalla väriä sinne tänne. Pidän itse juuri tämmöisistä pienistä yksityiskohdista ja jaksan tuijotella niitä yhä uudestaan :).
Kangas on puuvillaista painopohjaa ja siis luonnonvalkoista. Jätin valkoista näkyviin, koska se tekee kankaasta kevyemmän ja raikkaamman ja antaa väreille hyvän pohjan. Ompelu on vielä vähän kesken, mutta eiköhän kone huomenna taas hurise.

Käsillätekeminen on hauskaa - nautitaan siitä taas tänäkin vuonna!