tiistai 26. kesäkuuta 2012

Käsityöläisen kesäkiireitä

Juhannuksesta ja juhannusjunasta (!) on selvitty ja nyt onkin puurrettava sitä ahkerammin ensi lauantain myyntitapahtuman kimpussa. Olen vilkuillut sääkarttoja ja tämänpäiväinen vedentulo sai ajattelemaan ulkotoria ihan toiselta kantilta. Tuotteeni ovat onneksi melko vedenkestäviä, mutta entä asiakkaat... Eikä märkä villa tai sideharso kyllä ole erityisemmän houkuttelevaa. No, eipäs maalailla mitään vielä seinille, aina on lähdettävä joka tapauksessa sillä mielellä, että päivä on itsessään elämys.
Huoparannekkeet ovat tehneet niin hyvin kauppansa, että vain muutama pari oli jäljellä, joten ei muuta kuin uusia kehiin. Jokainen on taatusti aivan yksilöllisesti tehty; mietin aina värit, ompelulangat, laitanko nappeja ja minkälaisia. Pienilläkin jutuilla voi joko kruunata tai pilata koko työn.
Tässä jo melkein valmista. Aikaisemmassa postauksessani muutaman viikon takaa taitaa olla melko samanlainen kuva. Itselleni on kuitenkin kiva, että näistäkin jää ainakin kuvamuisto; ei ole edellisenkään kuvan rannekkeista enää paljon muuta jäljellä. Kunhan saan kaikki ommeltua, alkaa hinnoittelu ja hintalappujen kirjoittaminen ja kiinnitys. Monenlaista väkerrystä, mutta kivaa ja mielekästä.


Työkuvioni ovat tällä hetkellä siinä vaiheessa, että työkaverini pyysivät minua tekemään pussukoita ja hernepusseja :). Loikka putkista pussukoihin taitaa olla hm melkoinen... Mielenkiintoisimmat pussukkani ovat  nyöriä vailla enkä huomannut niitä edes vielä kuvata, mutta ilmaantuvat kyllä ennemmin tai myöhemmin. Kouluaikaisia kankaanpaloja on sopivasti näihin tarpeisiin, hyvä, että pääsevät jonnekin.
Mutta arvatkaapas mitä - nyt paistaa aurinko! Aurinko armas kuivaa satehen...
Tervetuloa lauantaina Wanhan Kallen kesätorille Kokkolaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti