sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Silkin ja villan terapiaaKurkkukivussa ei ole yleensä paljon kehuttavaa, mutta nyt kun olen pari vuorokautta kärvistellyt sen kanssa sisätiloissa, niin tulipahan mieleen ruveta pitkästä aikaa maalaamaan silkkiä. Tulos: kipu ei hävinnyt, mutta unohtui - ja hyvä niin.
Kuvista kyllä huomaa, että edellisestä maalaamisesta on mennyt aikaa; sen verran kökköjä ne ovat. Itse tekeminen sen sijaan vei taas mennessään. Silkkimaalaus ei tietääkseni ole Suomessa ainakaan mitenkään muodissa, mutta aina silloin tällöin löytyy joku, jota luotuni puhuttelevat.Voin siis jatkaa tälläkin saralla - seuraava liina onkin jo pingotettuna kehykseen.

My surprise jacket - a little bit mysterious also..
Vähän reppana on myös villatakki, joka nyt sitten - monien mutkien ja purkamisten jälkeen  - valmistui. Se on A-linjainen, lyhyt ja leveä, varsinkin takaa...  Osin oli kyllä näin tarkoituskin, mutta kaikesta päättäen myös jonkinlaisella laskuvirheellä on osansa asiassa.


Wide enough, soft and light
Tämä on sitä itsensä hyväksymisen koulua: on oltava malttia purkaa selvät virheet, mutta joskus on lupa myös tyytyä vähemmän täydelliseen tulokseen. Kaiken kaikkiaan pidän tästä röijystä kovasti; siinä on paljon juuri sitä, mitä halusinkin. Päällä se ei tosin sovituksia lukuun ottamatta ole ehtinyt olla. Ja miten pehmeä ja kevyt! Pirkanmaan kotityön langasta tulee ihastuttava bouclé-pinta varsinkin ainaoikein-neuleella, ja vaaka osoitti painoksi n. 300 g.
Nööbid leidsin Karnaluksi tohutust valikust.
Napit - tai siis nööbid - löytyivät kuukausi sitten Karnaluksista enkä silloin edes hoksannut ajatella, että ne tulisivat jo näin pian käyttöön. Samaa pintakuviota oli useammanväristä ja vaistonvaraisesti valitsin nämä vihreät eli rohelised enkä paremmin olisi voinut valita. Harmi, että kamera ei taas toista värejä oikein; sininen on oikeasti lilansävyinen.
Toivottavasti tokenen viikon töihin - jos en, niin taidanpa tietää, mitä teen :).

1 kommentti:

  1. Tää on kiva, just eikä melkein! Kutittaisi sormia ryhtyä itsekin tällaiseen projektiin!

    VastaaPoista