lauantai 18. tammikuuta 2014

Sukkasillaan

Voi suomen kielen ilmaisuvoimaa! Miten kivasti pystymmekään kertomaan, että sukat jalassa ollaan. Yhtä ihastunut olen nyt myös sukkien tekemiseen. Olen ihan noviisi tällä alalla, joten mitään ihmeellisiä uutuuksia tästä postauksesta on turha odottaa. Tyvestä puuhun...  Olen ihan tarkoituksellisestikin tehnyt näitä perussukkia muutaman parin, että niiden tekeminen edes alkaisi sujua ilman ohjeita - ja johan se onneksi sujuu. Tässä siis kotoa löytyneistä langoista tämä pari, 2,5 puikoilla tehty. Istuvat omaan jalkaan oikein mukavasti.

Seuraava pari on villatakkilankojen tähteistä eli Nallesta. Sen verran sentään "irrottelua", että resori on 4 o, 2 n. Suussa on pieni koristeraita, jonka bongasin ja opettelin Pirkanmaan kotityön ohjekuvastosta. Sukat näyttävät todella pitkiltä kuvassa, mutta ovat kokoa 39-40.


Näissä seuraavissa tein resoriin muutaman raidan niin, että nurjat silmukat ovat eri värillä. Tulos on vähän palmikkomainen. Ja kun vedin sukat jalkaani, niin nuo punaiset kohdat näyttivät hauskasti pieniltä sydämiltä. Sukista tuli vähän lyhyenlännät, kun pelkäsin langan loppuvan - no, sitähän sitten jäikin pieni kerä vielä yli. Pitäisi malttaa heti ennen aloitusta jakaa kaikki langat kahteen osaan, mutta kun ei... Lanka on Pirkanmaan kotityön roosa nauha -lankaa, josta ne vuoden ensimmäiset sukkani tein. Saman firman lankoja on myös tuo lila.

Kauppareissulla sattui käteen Novitan sukkalehti (miten sitä satuinkin sinne lankahyllyjen tuntumaan!) ja päätin tehdä polvisukat ja aukkokantapään. Kantapää olikin aika hauska tehdä, mutta miten se yksinkertainen neule kantapäässä mahtaa kestää. Ensimmäinen sukka on jo valmis ja toisessa kiilakavennukset menossa.
Päässä jo risteilee jotain muitakin neulesuunnitelmia kuin nämä sukat, mutta katsotaan nyt. Odottelen hiihtokelejä, että hartiat saisivat tervettä liikettä kaiken nykertämisen jälkeen. Liikaa pakkasta, liian vähän lunta! Ehkä tässä siis ehtii vielä muutamat sukat neuloa parempia kelejä odotellessa. No eipä se aika hukkaan mene siinäkään :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti