sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tuunausta ja testausta

Test with textile markers to a black silk scarf from a flea market
Viime viikonlopun kirpparikierroksella osui silmiini yönmusta silkkihuivi. Silkkihuivit ovatkin kirpparien iloisia löytöjä - myös ne, jotka on jo valmiiksi kuvioitu. Olin juuri sopivasti myös ostanut muutaman tekstiilitussin, joita pääsin sitten heti tässä kokeilemaan. Tusseja tosin on vain kolme: musta, pinkki ja kimalleturkoosi. Pinkki toimi hyvin kuten kuvasta näkee. Kuvittelin, että myös turkoosista ja ainakin kimalteesta jäisi jokin jälki ja vetelin silläkin pitkiä viivoja ympäri huivia. Tulos ei ollut näkyvä, tuntuva kylläkin: karheat raidat haittasivat ikävästi pinkkien kuvioiden piirtämistä, joka oli vielä kesken.
 Silk paintin (drawing here) is always funny.  
Tätä huivia katsoessa tulee taas mieleen, että näitä kiekuroita olen tehnyt hamasta nuoruudesta lähtien. Onneksi muutakin on syntynyt! Onneksi myös armollisuus itseä kohtaan tuntuu kasvavan iän myötä - ja toisaalta, paljonhan meissä itse kussakin pysyy samaa koko elämän ajan, vaikka eteenpäin mennäänkin. 

Kulunut viikko on ollut Kirsi Kunnaksen sanoin kuhanuhaa ja ryskäyskää, joten tämän huivin tuunaaminen oli aika terapeuttinen homma, vei ajatukset vähän väljemmille vesille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti