perjantai 13. maaliskuuta 2015

Materiaalien kohtaamisia

Joskus - tai oikeastaan aika usein - mietin, miten yhtäkkiä löytyy niin toisiinsa sopivat materiaalit ja useimmiten ne löytyvät vielä kotoa. Näiden pussukoiden syntyhistoria on sellainen, että bongasin Pelastusarmeiijan kirpparilta kivan nauharullan; nauhoihin en aiemmin ole kiinnittänyt mitään huomiota, mutta viime kuukausien suomentamistyö avasi silmäni myös nauhoille :). No, nauha ehti olla jonkin aikaa ompelupöydälläni ja kuinka ollakaan, kun tytär kotona käydessään selvitteli kangasvarastojaan, sieltä löytyi juuri sopivansävyistä kaksipuolista kangasta nauhan väreihin. Myös puuhelmiä olin johonkin tarkoitukseen joskus hankkinut ja nyt löytyi niillekin paikka. Ja ei kun pussukoita tekemään!
Nämä suljetaan tarralla. Kaksipuolisella kankaalla olisi voinut leikitellä enemmänkin, mutta tyydyin nyt näihin. Huomasinpa muuten, että ompelujärjestystä kannattaa miettiä ennen kuin ryhtyy toimeen - vähän piti purkaakin, mutta sehän nyt kuuluu käsityön luonteeseen.

Pyöreäpohjaisiakin on kaivattu, joten yksi semmoinenkin piti sarjaan tehdä. Tähän sitten sattui löytymään ilmeisesti itse värjäämääni kanttinauhaa ja ah niin samanväriset puuhelmet.

Viimeisessä versiossa tein toiselle puolelle erivärisen kaitaleen. Nauha jo hupeni, mutta vielä sitä riitti tähänkin.


Jostakin purkin pohjalta osui vielä käteen Noro-langan pätkästä kolmella silmukalla neulottu nyöri, joka oli kuin tehty tähän pussukkaan - aivan kuten helmetkin.

Tämä oli kiva sarja tehdä, ja ilokseni työkaverit ottivat sen heti käyttöön, melkeinpä veivät käsistäni :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti