sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Wingspanin uusia tuulia

Wingspan in my way
Tässä yksi viime aikojen töistäni, joka ei ole niin salainen kuin moni muu. Kuva jäi muistoksi, kun tilaaja kävi varsin tyytyväisenä noutamassa hartianlämmikkeensä. Pohjana on wingspan-huivi, josta olen kehitellyt kaulurin. Niitä onkin syntynyt muutama kappale, mutta kaikki ovat menneet joulumyyjäisissä. Tammikuussa pidän aiheesta taas seuraavan kurssin, joten puikoilla on jo uusi mallikappale hyvällä alulla.

Kuvan kaulurin värit eivät ole omaa värimaailmaani, mutta miten hyvää tekeekään - pyynnöstä - hypätä tässäkin asiassa vähän kuin oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kaulurin omistajalle väritys sopi kuin hm. nenä päähän. Tuo lähes porkkananvärinen lanka ei ole saanut väriään porkkanasta, vaan hopeapajusta ja aavistuksen verran punertava taas aronianmarjoista; tumma ruskea ties mistä, teollisesti värjättyä. Tässä samalla sainkin taas hyötykäyttöön kaapeissa lojuneita keriä.

Kun tiesin, että kauluri on tulossa lähinnä sisäkäyttöön, halusin tehdä siihen jotain pientä ekstraa. Karnaluksista hankittu nappi siis viimeisteli kivasti asusteen. Varsinaisesta kauluriosasta tein myös niin väljän, ettei se kurista kurkkua. Kaksinkertaistin silmukkamäärän toiseksi viimeisellä kerroksella, jolloin kauluri istuu paremmin ja reunaan tuli koristeellinen reikäkerros.
My felted bracelets that Santa Claus will bring to some lucky ones :).
Ps. Rannekkeet, jotka tulivat, olivat ja menivät. Ihanaa, että sain ne luoda ja välittää osaltani joulun lämpöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti