perjantai 1. helmikuuta 2013

Sydäntalven töitä

Yksi wingspan-kauluri on taas valmistunut; sarjassani langanloppujen iloista hyötykäyttöä.  Yksivärisen puseron tai mekon päällä kauluri näytti ja tuntui oikein hyvältä. Pienet kerännyssykät tuovat myös muistoja mieleen, työ on siinä mielessä kuin räsymaton tekoa.
  Tuokin kaulurin reunus - lankaa jäi viimeisen silmukan jälkeen 5 cm - ...  Tein siitä aikoinaan (muutaman purkamisen jälkeen) jakkupuvun; taisi olla pari kolme kertaa päälläni ja sitten lähti jonnekin keräyspussissa, ei aavistustakaan suunnasta. Mahtaako peräti vielä olla jossain käytössä?
Uusi sukellus lankakopan pohjaan ja projektille jatkoa. - No, taisin tekaista pari sytomyssyä tosin välissä, mutta ne jäivät kuvaamatta, kun ystävätär jo nappasi ne edelleen toimitettaviksi. Tämä wingspan on vuorostaan tekeillä ohuista villalangoista.

Myös tässä viimeisimmässä huovutuksessa hyödynsin pieniä villapussukoita ja hahtuvalangan pätkiä, joita kertyy. Minua kiehtovat aina kaikenlaiset jämät; koulussakin kolusin aina paperisilppulaatikoita ja sain parhaimmat luonnokseni ja piirustukseni syntymään epämääräisen muotoisille ja toisten pois heittämille - mutta ah niin inspiroiville - paperinpaloille.
Huivin nurjasta puolesta tuli koristeellinen ja myös siinä - ja varsinkin siinä -  näkyy sama mieltymys vanhan hyödyntämiseen, sillä tuo kiharainen lanka on kirppikseltä peräisin. Omissa silmissäni huivin koukerot muistuttavat karttaa vai onko se tuo isän vanha pahvinen matkalaukku, joka antaa mielikuvitukselle siivet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti