sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Loppukesän satoa

Testing my new blouse in Pärnu, Estonia.
Pusero tuli testattua Pärnussa vietetyillä ystävättären synttäreillä ja hyvin toimi. Ilmeisesti synttärisankari - suurin apuni tässä ompeluprojektissa - myös hyväksyi tuloksen, kun ei antanut mitään kritiikkiä :). Kuvauksesta tietenkin unohtui pussukka, joka osoittautui kyllä myös ihan sopivaksi.
Linen and bourette silk, a very nice combination
Silkki ja pellava ovat hyvä pari, sen tämä asu kyllä taas vahvisti. Ja Pärnu on ihastuttava kaupunki! Sitä paitsi meille sattui oikein "vananaiste suvi" eli Pärttulin pikkukesä - niin että kahlasin hienoa hiekkarantaa ihan uimavesiin asti.

Ensi perjantaina on meijerikauppa Justuksen pihalla kunnon markkinat, joita varten on levitetty peräti yli 30.000 kutsua. Lypsyhuivivarastoa piti siis kiireesti täydentää. Värjäys on aina enemmän ja vähemmän yllätyksellistä ja siksi varmaan niin kiehtovaakin. Näitä värjäilin vähän hämärässä - illat eivät ole enää niin pitkiä - ja tuloksena oli varsin kaunis tiiliseinän väri. Odotan innoissani, mitä markkinaväki tuumaa.

New scarves for the next market day
The most popular colour is red.
Punainen on taas ehdoton ykkössuosikki. Värivalintojen seuraaminen on mielenkiintoista, kun itse nautin väreistä ja nimenomaan niiden yhdistämisestä aivan valtavasti. Näissä uusissa töissänihän sitä saankin tehdä mielin määrin, olipa sitten kyseessä huivit, huovutukset tai korvakorut. Viimeisimmät korvikset riippuvat vielä kuivumassa lakkauksen jäljiltä enkä huovutetuista rannekkeistakaan vielä huomannut ottaa kuvia.

Seuraava ompelutyöni viekin sitten ihan muihin maailmoihin. Se lähtee tuotesuunnittelusta (tulipa kivasti mieleen artesaaniopintojen eka syksy). Tarvikkeiksi olen hankkinut neppareita, solkia, nappeja, vetoketjuja, tarranauhaa - katsotaanpa, mitä oman pääni aivoriihi ja ompelukone saavat aikaan :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti