lauantai 9. marraskuuta 2013

Nukkeäitinä


A self-made doll for children who need occupational therapy
Kaikenlaisia ulottuvuuksia työelämä minulle tarjoaa - että vielä ihan nukenvaatteiden tekoakin. Niitä värkätessäni on käynyt mielessä, että kyllä tässä maassa vielä tekemätöntä työtä löytyy, jatkuvista yt-neuvotteluista huolimatta. Kunhan vain työ, tekijä ja maksaja (!) löytäisivät toisensa.
Työpaikalllani joku oli aloittanut tätä mollamaijaa, minä jatkoin ja vaatetin sen. Ja kun tiedän, että sitä tullaan retuuttamaan paikasta toiseen, piti kehitellä jonkinlainen pussukka suojaksi. 
A dress made of old curtains
Tyydyin toistaiseksi aika kesäisiin hepeneisiin eli rimpsuliivihameeseen, joka on muistaakseni jostain kirppisverhosta kotoisin. Käännöstyössäni oli parahiksi menossa rimpsuhameen tekeminen ja niinpä päätin vähän testata, miten onnistuu.


Röyhelö kiertää hametta epäsymmetrisesti; olisi kiertänyt korkeammallekin, mutta kangas loppui. Hame on kietaisumalli ja kiinnitetään nepparilla takaa ylhäältä. Oikeastaan juuri nämä kiinnitykset ovatkin se juju, nukella on tarkoitus harjoitella sorminäppäryyttä.

Sitten on tämä varsinainen vauva. Sen bongasin aikoja sitten kirpparilta, ilman ainuttakaan vaatetta, mutta muuten suhteellisen hyvässä kunnossa. Tämä potkupuku on omasta printistäni, kiva, että niillekin löytyy mielekästä käyttöä. Edessä on painonapit. 

A baby doll also got new cloths, the fabric is my print
Finally a pair of socks!
Vähänkö onnellisena esittelen nämä sukat, kun sukat ovat minun mukavuusalueeni ulkopuolelle, kuten sanonta kuuluu. Näitäkin pitää tehdä vähän useampaan kertaan, mutta lopputulos on ihan siedettävä.
Underwear
Tässä vielä vaippahousut ja aluspaita. Hyvät ohjeet ja kaavat kaikkiin vauvanuken vaatteisiin löytyivät kirjasta "Nuken omat vaatteet", Anne Grethe Gaaserud, 2007. Oma nukkeni oli tosin hiukan reilumman kokoinen kuin kirjan malli.
My quiltwork turned out to a sleeping pouch
Onneksi minulla oli vielä tallessa muutamia pieniä tilkkupeittoja, joita tein jokunen vuosi sitten. Sain yhdestä kätevästi tälle vauvalle makuupussin. Siihen ei tarvinnut ommella kuin vetoketju ja pään takaa vähän saumaa kiinni.

Tämmöinen projekti tällä kertaa. Tuntuu suorastaan vähän haikealta näistä luopua, mutta emmeköhän me vielä toisiamme tapaa ja toivottavasti näistä on oikeasti iloa niille pienille ihmisille, joiden hoitoon ne pääsevät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti