perjantai 22. marraskuuta 2013

Marraskuun sarja herää henkiin

A bag called November with my print "primitivo"
Useita vuosia sitten yhden kaamoksen aikaan tein lähinnä mustavalkoisi kasseja, jotka ristin marraskuun sarjaksi. Tämä marraskuu houkutteli taas palaamaan kassien tekoon ja nimenomaan mustaan, harmaaseen ja valkoiseen. Musta tukeva kangas on muuten viime aikoina ollut kiven alla, niinpä tämä palakaupan löytö pelasti päiväni - ja yhden kauan sitten saamani tilauksen.
For your mobile phone or camera

Kokeilutilkusta ja mustasta pellavanpalasta kehkeytyi pussukka ja yhdestä pussukasta innostuneena ompelin niitä lisää. Pussukat ovatkin varsinaista käsityötä, sillä ompelin sivusaumat ja nepparit tietenkin käsin - rentouttavaa. Tuota leimasintani olen käyttänyt jo kauan, mutta vasta nyt printille tulla tupsahti nimi: primitivo. Olen aina nähnyt siinä jotain hyvin alkukantaista ja oikeastaan jotain sellaista, jota haluaisin nähdä töissäni enemmänkin.
Another shopping bag of series November
Siinä seuraava versio, vuorossa ruudut. Ruudut ovat ikilempparini, niihin en varmaan kyllästy koskaan. Tässä on pakalta ostettua kangasta, joka voisi olla hivenen tukevampaa, mutta kun sitä nyt ei ole löytynyt, niin varakassin virkaa tämä ainakin toimittaa ihan mainiosti. Varakasseihin kannattaakin varautua, jos EU-direktiivit ennen pitkää kieltävät muovikassit :).
Enhän minä kauaa jaksanut pysyä mustavalkoisella linjalla, vaan eikös pitänyt jo ottaa pigmentti-pullot esille.
"Primitivo" in more colourful version
Tässä tuli sitten tehtyä semmoinen kokeilu, jota en ole ennen tehnyt, mutta jääköön paljastamatta :). Värit ovat oikeasti pikkuisen lämpimämmät kuin kuvissa. Ja niinhän tässä kävi, että on lähdettävä heti huomenissa mustan kankaan metsästykseen. Kunhan nyt kuitenkin malttaisin ensin ommella loppuun ne muutamat ompelukoneen vieressä odottavat yksilöt.

Marraskuuta on vielä viikko jäljellä, joten eiköhän tässä vielä muutaman kassin ehdi tehdä. Seuraavat joulumyyjäiset ovatkin sopivasti ensi viikon lauantaina, niissäpä näitä pääsee esittelemään ja ihan museomiljöössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti