sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kasseja ensihätiin (ja vähän sukkiakin...)

One of the new bags to my colleagues, with my print
Enpä artesaaniopintojeni aikana osannut aavistaa, miten paljon saan vielä tehdä kasseja ja pussukoita - ihan työkseni. Ne olivat lempparijuttuja jo silloin. Kassin tai pussukan ompeleminen on suhteellisen yksinkertaista, vaikka kyllähän siihenkin monta vaihetta mahtuu. Varsinainen ilonaihe on tietenkin kankaan kuviointi ennen ompelua.  Tämä kassisarja syntyi tässä muutamana päivänä, kun yksi työkavereistani mainitsi, että kasseista on uupeloa varsinkin joinakin viikonpäivinä. Kassien pitää olla reilun kokoisia ja keveitä, sillä enimmäkseen niihin pakataan lautapelejä.
another one of the set...

Löysin palakaupasta kivan tukevan kankaan, jonka pinta on vähän kiiltävää eikä toivottavasti kerää niin helposti likaa. Siitä tuli sopivasti viisi kassia, joista ensimmäinen on jo ns. testiajossa.

Sukanteko on jatkunut edelleen, nyt jopa vähän tavoitteellisemmin. Satuin kuulemaan, että yksi tuttavani on lähdössä Bhutaniin ja aikoo viedä sukkia tuliaisiksi. Niinpä hain kiireesti kaupasta iloisenväristä seitsemää veljestä ja aloin tuliaissukkien neulomisen. Varmaan laitan lisäksi noita tähän asti tekemiäni, mutta ne ovat vähän turhan ohuita, ainakin vuoristossa.
Sock greetings to Bhutan
Kun edelleen on vähän hakusalla se minun "oma sukkani", niin kyllähän näissäkin vähän parannettavaa olisi. Koetin nyt tehdä jalkaterän vähän kapeammaksi eli vähentää vielä yhdet ylimääräiset silmukat kantapään jälkeen. Ja kun sitten tein näihin kapean nauhakavennuksen, joka oli vielä testaamatta, niin eivätpä tulleet nuo kavennusrivit kohdakkain. Toivottavasti ei hirveästi haittaa Bhutanissa!

Nämäkin on tullut tehtyä viime päivinä. Pitsineule pääsee parhaiten oikeuksiinsa valkoisessa. Sädekantapää on ollut kiva opetella ja luulen, että teen sitä jatkossakin silloin tällöin. Ruskeat eivät ole kaunottaret, mutta jospa ne vaikka jonkun pikkupojan jalkoja lämmittäisivät.
  
One way to make the sock heel 
Nyt taas ahkeroimaan - onneksi paksusta langasta neulominen on huomattavasti nopeampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti