perjantai 16. toukokuuta 2014

Eriparisukat

Funny socks, a dyeing experiment
Blogissani on ollut vähän hiljaista, kun olen ollut kolmen neuleen loukussa/koukussa - eikä sillä metodilla oikein tule valmista. No, sukat kiilasivat edelle, niiden neulomiseen ei paljon aikaa tuhraantunut. Nämä eivät todellakaan ole identtiset kaksoset, kuten kuvasta näkyy. Niiden juju on siinä, että värjäsin langan itse ja halusin siitä raidallista. Siihen asti siis kaikki hyvin; raitoja syntyi. Mutta mutta... kun en ole mikään millimetri- (enkä kai senttimetrikään) ihminen, niin näinhän siinä sitten kävi. Työ alkoi varsin lupaavasti ja ekan sukan tekeminenhän oli ihan puhdasta nautintoa :).  Tämmöisiä en ole muualla nähnyt: sukat à EVA K.

I tried to make (regular) stripes
Tästä se alkoi; Pirkanmaan kotityön valkoista ja paksua sukkalankaa. Tämä hässäkkä piti siirtää seuraavaksi kuumaan kattilaan, mitä en muuten hoksannut ajatellakaan siinä vaiheessa, kun mietin raidoitusta.

So exciting!

Karuselli toimi ihan hyvin, ja lanka imi värin tosi tehokkaasti. Värit ovat nestemäisiä reaktiivivärejä ja kiinnitin ne mikrossa.
Beautiful details
En kai saa koskaan tarpeeksi värien katselemisesta, ja  näihin pikkusukkiinkin mahtuu niin paljon kauniita sävyjä. Hassua, mutta neuloessa tuli moneen kertaan ryijy mieleen. Lanka on hyvin karkeaa, joten ryijymäisyys ehkä johtuu osittain siitäkin.

Vielä yksi lintu tarrasiipiäisten heimosta :)
One more therapeutic toy bird
Hautomapuuhissa varmaan...

Sukkalankavärjäykset jatkuvat jossain vaiheessa, mutta nyt on aika ottaa esille se seuraava keskeneräinen neule, joka on kesäisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti