torstai 23. helmikuuta 2012

Happy me huiveineni

 Tästä se alkoi: näitä sykkyröitä luodessani en vielä tiennyt, mihin suuntaan lähtisin. Free form ja värit saavat minut hyrisemään.  No, päätin melko pian, että tästä tulee kaulahuivi, joten pitkää ja kapeaa polkua eteenpäin, mutta muuten kaikki vapaata eikä tekniikan kanssa olla turhan tarkkoja - jäljen toki pitää olla hyvää.

Työvälineinä ovat olleet paksu pyöröpuikko ja virkkuukoukku, jolla olen vuoroin virkannut, vuoroin koukunnut. Ja kuten kuvasta näkee, yksi lanka juoksee iloisesti toisesta (kesken jääneestä) huivista. 

Kaikenlaista kivaa onkin jo tullut tehtyä; erikorkuisia pylväitä ja tekniikan vaihtumista kesken kerroksen, milloin oikeaa, milloin nurjaa - ihanaa irrottelua.

Eipä parempaa huiviviikkoa voisi kuvitellakaan. Yhtenä iltana olin kurssilla, jolla huovutettiin silkkiä ja villaa. Olen sitä joskus ennenkin tehnyt, mutta en kuitenkaan tälla lailla. Villa oli hinonhienoa merinovillaa ja silkki myös hienoa - tosin kirppikseltä löydetty. Muut kurssilaiset käyttivät silkkisifonkia, mutta minun piiiiitkän ponge-huiviini tuli aivan ylimääräinen efekti: se rypistyi tosi viehättävästi :). Villa siis tökötettiin ensin kiinni neulalla ja rullattiin sitten saippuaveden kanssa. Huovutin huivista vain päät. Tosi kiva ja helppo tekniikka!

Joskus voi käydä näinkin: tässä päivityksen lomassa tuo yläkerran huivi jatkoi elämäänsä ja näyttää tässä vaiheessa tältä:
Pituutta ei taida tulla enää kovin paljon, kun kaksi langoistakin jo ehti loppua. Free formia sen sijaan tulee lisää ennemmin tai myöhemmin, tämä oli tämmöinen alkulämmittely...

1 kommentti:

  1. Hauskannäköistä pintaa saa tuolla free form -tekniikalla! Itsestä ei varmaan olis tekemään tuollaista, luulen että en vain osais antaa mennä.

    VastaaPoista