lauantai 10. maaliskuuta 2012

Tarinoita syntyy - my first tactile book

Kun viime päivityksessä taistelin vanhan tietokoneen kanssa, niin nyt taistelen sitten uuden kanssa! Sinisilmäisenä jo luulin, että pääsisin jotenkin helpommalla, mutta aika lailla takkuistahan tämä on. Kuvat varmaan kertovat, että niiden tekijä ei ole kovin tekninen tyyppi ja viihtyy paremmin ihan toisenlaisten asioiden parissa :).

Näissä maailmoissa mennään edelleen....  Uusia kuvia syntyy, kun aina joku muuttaa uuteen kotiin - ja mikäpä sen hauskempaa tekijälle. Toivottavasti tarinat jatkavat elämäänsä katsojien silmissä.
Jostain syystä minulta syntyy näitä kesäisiä maisemia, niin talven lapsi kuin olenkin.


Opiskeluni ovat jo niin loppusuoralla, että viimeistelen vihoviimeistä työtä: koskettelukirjaa. Kaikkeen (kirjalliseen) luomistyöhön liittyy oma luomisen tuskansa - niin tähänkin. Idean löytäminen ei ollut aivan helppoa, mutta kun sen sitten nappasin, niin tarinaa alkoi syntyä. No, sanoja kirjaani tulee tusinan verran; kuvat tässäkin tapauksessa kertovat enemmän. Kuvien synnyttäminen onkin ollut tosi kivaa, ihan kuin nuo piirretyt kuvani heräisivät eloon.

Kirjan nimi on "Kuka metsässä asuu?" ja tässä vähän paljastuksia henkilögalleriasta eli ORAVA TORAVA.  Häntää piti miettiä kovasti, kunnes löysin pienen kerän itse värjäämääni lankaa, joka tuntui olevan aivan passeli tähän tarkoitukseen. Eivät nämäkään hahmot nyt ihan yksi yhteen todellisuuden kanssa ole kuten eivät piirroksenikaan, mutta miksi pitäisi... 

A step from drawings to a tactile book was not so long and I hope I'll find a new beginning. This book is the very first one and the very last part for my art and craft studies. The squirrel is one of the animals living in the forest. The book is not finished yet..

Who are you?  Kes sa oled?
Tässä on KETTU LETTU.  Kiva, että kotoa löytyy niin monenlaista materiaalia. Tuotakin huovuttamaani palaa olen ehtinyt pyöritellä monta vuotta eikä sille ole löytynyt mitään käyttöä. Nyt jopa häntä oli aivan valmiina, kunhan vain sen hoksasin.

Eipäs näytetä vielä kaikkea :).  Kunhan kirja nyt ilmestyy, niin kyllä se sitten ilmestyy tännekin!

Ai niin, vieläköhän joku epäilee, etten olisi löytänyt sisäistä lastani... Yksi opettajani arveli, että kosketelukirjat voisivat olla minun juttuni - ei ehkä ollut ihan väärässä.
1 kommentti:

  1. Hyvin toimi linkki, kiitos!
    Jännityksellä odotan kirjan valmistumista...

    VastaaPoista