sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ainako vain oikeaa...

Yllätysnutut taisivat aikoinaan tulla elämääni pysyvästi. En minä nyt niitä sentään ihan työkseni pukkaa, mutta sen verran, ettei kaikkia ole tullut edes esiteltyä. Tässä tämmöinen kevätvauvalle tilattu ekopuuvillainen versio. Lanka on aika paksua (Marks & Kattens ECO bomull), ja vauva ei siis vielä edes syntynyt, joten ensi kertaa pienensin mallia reilusti; taskulaskimella prosentteja laskien. Ilmeisesti laskut olivat oikein, koska nuttu näytttää ihan sopusuhtaiselta, vaikka siinä on 40 (!) silmukkaa normaalia vähemmän. Lanka oli tosi miellyttävää neuloa. Myssy on tehty näppituntumalla, toivottavasti on suurin piirtein sopiva.

Sitten tulikin uusi ainaoikein-koukutus :).  Inspiksen sain täältä: http://mammutinpuikot.blogspot.com/ ja mallikin sitten löytyi - ja vei mennessään. Wingspan! Onpa todella hauska ja nopeasti tehty huivi. Onneksi kotona sattui olemaan kerä Noroa, joka antoi vielä tämän ihanan värinautinnon. Langan karkeus vähän arvelutti, mutta huivi olikin yllättävän kiva kaulassa ja sen voi sitoa monellakin lailla.

Seuraavaan versioon päätin värjätä itse osan langoista. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Olinkin sopivasti hankkinut jokin aika sitten reaktiivivärejä, joten verstas vain nopeasti pystyyn. Tämä on yllättävän helppo tapa värjätä lankoja, ellei ole mahdollisuutta värjätä luonnon antimilla.Kokemusta ei ole vielä paljon karttunut, mutta sen olen huomannut, että värit pysyvät tosi hyvin, huuhteluveteen ei väriä enää irtoa.

Ajattelin ottaa mustan kaveriksi, niin värit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Tässä kohtaa mennään; kotoa löytynyt musta kerä aika pieni, tuo värjäyseräkin jo lopuillaan, mutta no problem, värjäyksiä on vielä jäljellä, mustia keränloppujakin pilkistelee kopasta. Tässä työssä ei taas haittaa yhtään, jos sävyt tai vahvuudet vähän vaihtelevat.
Ja nyt jatkamaan kipin kapin! Onneksi sentään maltoin aamupäivällä käydä hiihtämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti