sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Myssykuumetta, taas kerran...

Myssyjä tulee taas. Siinä missä toiset tekevät sukkia välitöinään, minä pykään myssyjä. Varsinaista järkeä tässä hommassa ei kyllä ole - myssyvarastoni alkavat olla riittävät, vaikka raskin toki aina muutamasta luopuakin, jos jokin hyvä kohde sattuu näköpiiriin. Sen olen jo ehtinyt huomata, että myyjäisissä myssyt eivät erityisesti tee kauppaansa. Miten monta kertaa olenkaan kuullut, että minulle kun ei sovi minkäänlainen myssy... Itse uskon varjeltuneeni muutamasta flunssasta ihan sillä, että päässä on lämmin pipo.
 Tämän sarjan teossa harjoittelin tunisialaista virkkausta eli koukkuamista kaksipäisellä koukulla, tosin vain reunoissa. Jatkoin samalla koukulla yläosan, mutta aivan tavallisesti virkkaamalla kiinteitä silmukoita ja takareunoistaan. Lanka on paksumpaa Pirkka-lankaa, täyttä villaa. Paukkupakkasten pipoja nämä eivät ole, sillä ne ovat aika harvoja. Ja nythän ne voikin ns. panna naftaliiniin (vieläkö joku tuntee tämän aineen?) odottelemaan joulumyyjäisiä.

Kansalaisopiston kevätnäyttelyssä tänään näki taas yhtä ja toista ihanaa. Kaikenlaista voisi tehdä, mutta läheskään kaikkeen eivät rahkeet riitä, varsinkin kun itsekin pidän kursseja. Näyttelyissä näki paljon myös iloisia ihmisiä - käsityö tekee aivan selvästi hyvää myös mielelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti