perjantai 17. toukokuuta 2013

Uutta, tuunattua ja lopulta valmiiksi saatua

Pouches with peas - made of small cloth pieces with my own design
Kylläpä työkaverini Tiiina neuvoi kivan uuden ompelutyön. Hän jo varoitteli, että tämä on sitten koukuttava - ja niin on, totta. Tetran malliset hernepussit ovat ihan oma lukunsa ja yllättäen keksin niille ihan oikeaa hyötykäyttöäkin, kun olin jo muutaman pussin ommellut. Pusseista voin myös lukea omaa historiaani: kankaankuviointini eri vaiheita. On maalausta, värjäystä, leimasinpainantaa, vahapainantaa, monotypiaa, jopa batiikkia.
Tein pusseja myös terapiakäyttöön ja sen verran olen niitä itsekin testannut, että tuntuvat todella terapeuttisilta. Ne olivat jopa pienenä kevennyksenä ruotsin keskusteluryhmässä.  Mutta siis varsinainen hyötykäyttö - kunhan nyt selviän taas torille myymään kevyitä tuotteitani, niin nämä ovat oivallisia painoja, ettei tarvitse juosta ympäri toria haalimassa huiveja ym. kokoon kuten viime kesänä. Ja jos niistä joku asiakas kiinnostuu, niin kyllä minulla hihassa on pari ideaa jo siltäkin varalta ;).
This curtain was only painted before, now it has a nice printed pattern.
Kevätsiivousten myötä tuli mieleen tuunata keittiön kappa. Olin kankaan maalannut muutama vuosi sitten ja nyt painoin sen täyteen kuvioita leimasimella. Hankala kuvattava, mutta sain joka tapauksessa vähän uutta ilmettä keittiööni.

Tässä kuvio vähän lähempää; pidän itse sen primitiivisyydestä. Tuunasin myös leimasimen jokin aika sitten yhdestä aikaisemmasta kuviosta. Taustan vaihtelevat maalipinnat näkyvät edelleen hyvin.

Yllätys yllätys!

Once again: a surprise jacket
Niin, yksi viittävaillevalmis neule on siis valmistunut tänään; yllätystakki kuinkas muuten. Löysin tähän langat talvella Karnaluksista ja ihastuin kerän pinnassa näkyneisiin sinisiin ja vihreisiin. No, kaupan päälle tuli vähän muutakin, lievästi sanoen räväkkä lopputulos. Lankaa oli kaupassa kolme kerää ja tämmöinen siitä tuli, lyhyt, mutta leveä. Kudoin sen verran vauhdikkaasti, että yhdessä vaiheessa tuli muutama ylimääräinen kerros enkä viitsinyt ruveta purkamaan ja tuloksena vähän liian pieni kaula-aukko, mutta taitoin etukappaleiden kulmat ja ompelin napit päälle. Pakkasin takin jo torikapsäkkiin, miten pitkään mahdamme yhdessä kulkea...

Nyt on ihan oikea kesä. Ihmeellistä.

1 kommentti:

  1. Kiva nähdä hernepussipinosi. Tuo historian näkyminen on niin totta. Itsellänikin on muutama pieni tilkkutyö, joita katsellessa saa palata muistoissa menneisyyteen. Hyvää kevättä!

    VastaaPoista