torstai 2. toukokuuta 2013

Pussukoita pukkaa - ja vähän muutakin

These pouches with my  handpainted drawings will be used in therapy work with children.
Työyhteisöni toimintaterapeutit pyysivät lisää pussukoita ja sen toiveen ilomielin toteutin. En tosin niinkään sen ompelun vuoksi, vaan siksi, että itse kuvioimani kankaat pääsevät hyötykäyttöön. Niitähän on kerääntynyt kaikenlaisia ja nyt voin hyvillä mielin taas painaa lisääkin. Samat eläinhahmot seikkailevat näissä kolmessa.
Tämäkin kangas on ehtinyt lojua kopassani jo pidemmän aikaa. Pohjan olen joskus painanut piimä estoaineena ja seuraavassa vaiheessa eläimet päälle. Nyt hoksasin, että palasta saa kivan pikkutyynyn.
Buttermilk or yougurt is a nice way to decorate cloth before painting.

Piimällä ovat syntyneet myös nämä kuviot. Pussukoista toivottiin pyöreäpohjaisia ja kaikkiin tulikin pyöreä pohja. Nämä kaksi ovat suoria putkimalleja.
Kesän tulon huomaa siitäkin, että alkaa olla myyntitapahtumia. Minutkin kutsuttiin vanhalle koululleni Nivalaan ensi maanantaina pidettäviin myyjäisiin ja niiden myötä innostuin käymään koppaani läpi tarkemmin. Kouluaikaisiakin painokankaan paloja vielä löytyy ja ompelin niistä muutaman koriliinan. Rekvisiittana on pikkuruinen  hernepussi samasta kankaasta, terapeuteille menossa.
Piirtäminen on viime aikoina jäänyt aivan turhan vähiin, mutta nyt otin tussin esille ja annoin mennä. Tuloksena nämä kaksi pellavaista tyynynpäällistä. Tehdessä tulee mieleen, että kuinkahan kauan nämä kulkevat mukanani, minkälaisia pieniä tarinoita niihin tarttuu - talviunta nukkunut pieni torimummu alkaa selvästi herätä :).
Linen cushion covers with my handpainted flowers and birds. Looking forward to a market day...
Jaaha, sitten olisi varmaan aika ottaa ne muutama viittävaillevalmis neule työn alle ja sinnitellä loppuun. Itsekuri on alkanut lipsua, mutta kyllä valmistakin syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti